Pravno obvestilo

Zasebnost in piškotki

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne strani, Jadralni klub Burja, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Jadralni klub Burja zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Jadralnega kluba Burja.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahkoJadralni klub Burja med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Jadralnega kluba Burja shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj Jadralni klub Burja lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Jadralni klub Burja podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Jadralni klub Burja zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Jadralnega kluba Burja.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Pogoji uporabe

Vse pravice teh spletnih strani so pridržane, vsebina in oblika sta last avtorjev.

Prepovedana je nedovoljena objava vsebin teh spletnih strani v komercialne namene v katerem koli mediju, razen z izrecnim dovoljenjem avtorja.

Vsebina se lahko kopira le nespremenjena, razen če je drugače dogovorjeno.

V primeru nedovoljene uporabe materialov tega spletišča si pridržujemo pravico izstaviti račun za nadomestilo v višini 100 EUR za posamezen material (slika/članek).

Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja, zapisana v komentarjih. Mnenja in izjave v komentarjih ne odražajo stališča ali namena spletnih strani in avtorja le-teh.

Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko last tretjih oseb, takrat je to označeno z navedbo virov ali citiranjem.

Za dovoljenja oz. informacije se lahko obrnete na avtorje.

Vsak primer neupravičene uporabe bo avtor preganjal kazensko in odškodninsko.

Pogoji stopijo v veljavo 17.04.2017 in veljajo do preklica ali spremembe.